2014. november 30., vasárnap

Horgolt body

Ez a kis ruci az elvetemült kategóriába tartozik, de annyira cuki, és annyira tetszett a férjemnek is, hogy elkészítettem:)

A minta szintén nem az enyém, de a fordítás igen:)

Eredeti leírás:   http://danettesangels.tripod.com/patterns/pattern_newborn_romper.html


Leírás: Kezdésnek vegyünk fel 50 szemet.
V-öltés: Ugyanabba a szembe 1 egyráhajtásos pálcát készítünk, egy láncszemet és még 1 egyráhajtásos pálcát.

1. sor: Az utolsó láncszemtől számított 4. szembe egyráhajtásos pálcát készítünk, majd a következő 5 szembe is. V-öltés, egyráhajtásos pálca a következő 7 szembe, V-öltés, egyráhajtásos pálca a következő 16 szembe, V-öltés, egyráhajtásos pálca a következő 7 szembe, V-öltés, majd a fennmaradó szemekbe egyráhajtásos pálcákat készítünk. Megfordítjuk a munkát.

2-4. sor: Két láncszem felvétele után egyráhajtásos pálcákat készítünk a V-öltésekig. Minden V-be V-öltést készítünk. Minden sor végén megfordítjuk a munkát.

5. sor: Két láncszem felvétele után félpálcát öltünk minden szembe, a V-öltésekbe pedig félpálca-2 láncszem-félpálca kombinációt.

6. sor: A karok kialakítása következik. Félpálcákat öltünk a V-öltésig, a V-be is félpálcát készítünk, majd 4 láncszem felvétele után a következő V-öltésbe félpálcát készítünk, átugorva az addig sorakozó szemeket. Így formáljuk a karok részt. Ezt megismételjük a következő két V-öltéssel, megformálva a második karrészt. Eddig soronként haladtunk, most viszont kúszószemmel körré formáljuk a munkát és körkörösen haladunk tovább.

7. sor: Két láncszem felvétele után minden szembe egyráhajtásos pálcát öltünk.

8-9. sor: Két láncszem felvétele után front loop-os és back loop-os öltésekkel horgolunk a kör végéig. Innentől mindig kúszószemmel zárjuk a kört.

10. sor: Két láncszem felvétele után ismételjük a következőt a kör végéig: "3 egyráhajtásos pálca a következő 3 szembe, 2 egyráhajtásos pálca a következő szembe".

11. sor: Két láncszem felvétele után ismételjük a következőt a kör végéig: "5 egyráhajtásos pálca a következő 5 szembe, 2 egyráhajtásos pálca a következő szembe".

12. sor: Két láncszem felvétele után ismételjük a következőt a kör végéig: "7 egyráhajtásos pálca a következő 7 szembe, 2 egyráhajtásos pálca a következő szembe".

13. sor: Két láncszem felvétele után ismételjük a következőt a kör végéig: "9 egyráhajtásos pálca a következő 9 szembe, 2 egyráhajtásos pálca a következő szembe".

14-16.sor: Két láncszem felvétele után minden szembe egyráhajtásos pálcát készítünk.

17. sor: Két láncszem felvétele után 9 egyráhajtásos pálcát készítünk, majd két egyráhajtásos pálcát összehorgolunk. Ezt ismételjük a kör végéig.

18. sor: Két láncszem felvétele után 7 egyráhajtásos pálcát készítünk, majd két egyráhajtásos pálcát összehorgolunk. Ezt ismételjük a kör végéig.

19. sor: Két láncszem felvétele után 5 egyráhajtásos pálcát készítünk, majd két egyráhajtásos pálcát összehorgolunk. Ezt ismételjük a kör végéig.

20-23. sor: Két láncszem felvétele után minden szembe félpálcát öltünk.

24. sor: Két láncszem felvétele után rövidpálcát öltünk minden szembe. Kúszószemmel zárjuk ezt a sort is, majd elvágjuk a fonalat.

A patentos rész leírása:
Ki kell számolni, hogy hol van a munka közepe és 11 félpálcát készítünk 4 soron keresztül. Ugyanezt ismételjük a másik oldalon. Patenttal vagy gombbal rögzíthetjük egymáshoz a két oldalt. Én 3 kis gombot használtam.

Karok leírása: (én ezt kihagytam, mert rövid ujjal nekem jobban tetszik)
1-3. sor: A kihagyott karrészhez két láncszemet veszünk fel, majd minden szembe egyráhajtásos pálcát készítünk a kör végéig. A köröket kúszószemmel zárjuk.

4. sor: Két láncszem felvétele után minden szembe rövidpálcát öltünk. Kúszószem és elvágjuk a fonalat. 

A nyakrésznél nyitva hagyott részt kis gombbal is össze lehet illeszteni, én simán összevarrtam a hátulját:)

Az elejére kis szívecskét horgoltam és egy gombbal díszítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése